Logga

Alva

Speldag
Fredag 8/7

Med debutalbumet som landade i april i år, har Dala-artisten ALVA fått stående ovationer och jubel från publikhaven som mött henne live, recensioner med full pott och hyllningar, blivit jämförd med Annika Norlins låtskrivande och uppnått placeringar på Veckans bästa-listor av ledande svensk musikmedia.

Biografi

Biografi

Produktionerna är råa och opolerade, texterna brutalt ärliga och poetiska, utan att för den delen bli pretentiösa. ALVA kallar det själv för ”ångestindie på svenska”, vilket är både en träffsäker och rättfärdigad beskrivning av musiken. Debutalbumet som landade den 8 april 2022 är en samling låtar inspirerade av ‘00-talets opolerade & filterlösa indiepop. Det är ett manifest, en slags upprättelse, och framförallt: det är en sanning som måste få berättas.
Med singlarna som släppts inför albumet, ’Ute jämt’, ’Fuck dig’ och ’Vill du’, har ALVA fått stående ovationer och jubel av publikhaven som mött henne live, recensioner med full pott och hyllningar, Veckans bästa-listor av media, bästa möjliga placering på SR P4 Dalarnas rotation, blivit intervjuad av DN Kultur och medverkat som gäst i två poddar. På Årets Dalecarlia Music Awards kammade hon dessutom hem priset i kategorin Studieförbundens pris samt att hon överraskade publiken med ett framträdande av låten ’Karpathos’ med Carl Norén på scen som också sjunger på den inspelade låten.
Alva Tång debuterade 2013 med låten ’Damaged’ tillsammans med Adrian Lux, vilket snabbt ledde henne in i strålkastarljuset. 2015 släppte hon sin egen singeldebut ’Let Her Go’ och 2017 kom den efterlängtade EP:n ’Love For Losers’. Singlarna spelades flitigt på SR P3 och ALVA uppträdde på SVT:s Go’kväll och Moraeus med mera samt P3 Live Session.
Debutalbumet ’Trä, eld, öl, utekväll’ släpptes den 8 april i samproduktion med Dalapop, producerat av Filip Lundgren.
Media

Media

Meny

Main partner

Partner

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev