Logga
Hem Artister Besvärjelsen
Besvärjelsen

Besvärjelsen

2014 planterades det första fröet som skulle växa fram och bli Besvärjelsen. Med medlemmar från band som Dozer, Lastkaj 14, Afgrund och Bandet Alltså har Besvärjelsen skapat sig ett sound som är rotat i doom men inte räds att plocka inspiration i allt från hårdrock, punk, folkmusik och blues. Bandet har en säregen ljudbild skapar Besvärjelsen […]

Biografi

Biografi

2014 planterades det första fröet som skulle växa fram och bli Besvärjelsen. Med medlemmar från band som Dozer, Lastkaj 14, Afgrund och Bandet Alltså har Besvärjelsen skapat sig ett sound som är rotat i doom men inte räds att plocka inspiration i allt från hårdrock, punk, folkmusik och blues. Bandet har en säregen ljudbild skapar Besvärjelsen musik i de djupa dalaskogarna där de mullrande bergen och vinande trädtopparna får fungera som kuliss i den melankoli som utspelar sig i låtarna.

Besvärjelsen släppte sin första EP “VILLFARELSER” 2015 och följde upp med debuten “Vallmo” 2018 som mottogs väl i media och spelades i Sveriges radio. Bandet startade sin musikaliska resa i de svenska språket men växlade för EP’n “FROST” 2019 om till engelska. Men ingenting är skrivet i sten och bandet blandar gärna språk.

Som liveband har Besvärjelsen blivit ett band att räkna med. Tunga riff och scennärvaro gör Besvärjelsen till en uppskattad akt där lättare nackspärr är en vanligt förekommande effekt. Besvärjelsen har spelat på flertalet festivaler och bla öppnat för legendariska Deep Purple på Dalhalla 2018.

Under pandemin gick bandet in i studion och kom 2022 ut med albumet “ATLAS”. “ATLAS” tog sig snabbt in på Doomcharts som nummer 2 och har varit en stor succé, skivan har fått svindlande ros från världens alla hörn.
2023 vann Atlas priset ”ÅRETS METAL” på manifestgalan.

Så 2023 står Besvärjelsen redo att ta världen med storm. Laddade med starka låtar och skickliga musiker står bandet redo. Är Alives publik redo för Besvärjelsen!?

Media

Media

Meny

Main partner

Partner

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev