Logga
Hem Artister Broder Henrik Rapp

Broder Henrik Rapp

Speldag
Fredag 8/7

Broder Henrik Rapp är en 28-årig artist från Falun som skriver pop/rock med stort fokus på texterna. Han har sedan 2018 släppt två album som rönt stor uppmärksamhet i pressen och hyllats för sin moderna lyrik och höga verkshöjd.

Biografi

Biografi

Broder Henrik Rapps musik har bland annat omskrivits i Expressen av Aftonbladets Per Bjurman och belönats med två priser på Dalecarlia Music Awards (årets nykomling och årets album). Han har även varit nominerad till det rikstäckande GAFFA-priset i kategorierna årets nykomling och årets pop/rock. Med festivalspelningar som Way Out West i Göteborg och Peace & Love i bagaget genomförde han 2019 en landsomfattande turné i samproduktion med Dalapop där han bland annat delade scen med artister som Moneybrother, Ebbot och Thomas Stenström.

Han fick Falu kommuns kulturstipendium 2020 med följande motivering: “För att med sin karaktäristiska och tonsäkra röst ge liv till sina poetiska texter med inslag av såväl samhällskritik som romantik. Den poetiska ådran och förmågan att uttrycka sig på ett sätt som fångar publikens intresse är unikt och nydanande. Med omsorg för helheten använder han sitt musikaliska utövande för att dela med sig av sitt liv och sina tankar.”

Media

Media

Meny

Main partner

Partner

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev