Logga
Hem Artister Elin Rehn

Elin Rehn

Speldag
Torsdag 7/7

Elin Rehn hittade tidigt musiken vid sin mammas piano, där började hon skriva låtar istället för att öva på sina pianoläxor och fann snabbt en egen värld i att skapa låtar.

Biografi

Biografi

Uppvuxen i Bjursås, en liten by i Dalarna där friluftslivet fanns runt knuten, men där livet som musiker kändes väldigt avlägset. Ändå var det alltid musiken som kändes mest spännande för Rehn. En krokig väg brukar alltid vara den mest spännande, så efter att ha färdats ett par år på folkhögskola och tre år på musikhögskola, med avstickare via en praktik på renommerade Studio Rymden (First Aid Kit osv), hittade hon sig själv, vilsen i ett nybyggt och bubblande studiokollektiv i Sickla. Där bestämde hon sig för att äntligen slutföra ett album innan hon tog sig vidare.

Albumet som helhet är, som starka sådana ofta är, ett biografiskt avtryck från en speciell tid i Rehns liv där känslor kring att förlora någon, dödlighet, saknad, att vara nära, att vara vilsen utan mål och att följa sina drömmar alla varit viktiga komponenter i slutresultatet.

”När första låten skrevs inspirerades jag till en bild av två moln vilka det regnar mellan. Det översta molnet är ljust och den undre är mörkt. Det skulle även kunna liknas vid ett timglas som kan vändas och får en att fundera över vad som är upp och ner. Bilden blev sedan en inspiration till hela skivan.”

Media

Media

Meny

Main partner

Partner

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev