Logga
Hem Artister Peter Åberg

Peter Åberg

Speldag
Fredag 8/7

21-åriga Peter Åberg från Dalarna är tveklöst en av Sveriges mest lovande unga artister och låtskrivare i år. 

Biografi

Biografi

21-åriga Peter Åberg från Dalarna är en mycket lovande ung artist och låtskrivare på den svenska indiepop-scenen. Peter har sysslat med musik i varenda hörn av sitt liv och förra året stod han som vinnare av Imagine Sweden 2021 – Sveriges största musiktävling för unga.
Våren 2022 släppte Åberg sin debuterande EP ’Ouvertyr’; en samling låtar som bör ses som en introduktion för lyssnaren till Peters egensinniga musikvärld. Det är en fem-spårig utgåva med personliga texter som behandlar teman som vänskap, självkritik, styrka, hopp och sorg. Debuten har landat premiärer och plockats upp av svensk musikmedia, bland annat Sveriges Radio P3, Popmani, P4 Dalarna och HYMN. Peter var även en av finalisterna i Sveriges Radios tävling: P4 Nästa 2022 med sitt bidrag ’När det börjat regna’ från debut-EP:n.
Den nya låten ’Hem’ är det första smakprovet från den kommande uppföljaren till ‘Ouvertyr’ som landar i höst. Peters unika indie-pop-produktion hörs även på denna EP, där han med sin uttrycksfulla personlighet, sina lekfulla men samtidigt allvarliga texter, i samspel med den organiska nära ljudbilden och en röst som liknar en yngre Albin Lee Meldau, känns helt rätt i tiden.
Media

Media

Meny

Main partner

Partner

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev