Logga
Hem Artister Sperling

Sperling

Speldag
Torsdag 7/7

Under mer än 25 år var Mattias ”Matte B” Björkgren sångare i reggaebandet Rootvälta från Borlänge. Till sommaren turnérar han som soloartist under artistnamnet Sperling, vilket är en hyllning till farfar Sperling Björkgren som dog i cancer bara 50 år gammal.

Biografi

Biografi

Sedan Rootvälta tog time-out har Mattias fortsatt att skriva låtar och får nu äntligen chansen att nå den breda publiken med dessa. Den legendariska Rub-a-dub studion i Stockholm har huserat stora delar av inspelningen och hela produktionen är ett samarbete med nära vännen och Rootvälta-keyboardisten Jan Wikström.

Sperling gett ut tre singlar under Corona-pandemin men det är först nu som den riktiga lanseringen sker. Den 6 maj släpps nämligen fullängdsalbumet
”I tid och otid” på Dalapops egen label. Ett nytt band har satts ihop för att kunna leverera en härlig konsertupplevelse baserad på det nya albumet och kanske ett par av Mattias mest kända låtar från Rootvälta-tiden.

Så vad kan man förvänta sig av Sperling? Svaret är glädje, energi och tänkvärda texter. Och ja, det är reggae på svenska förstås.

Media

Media

Meny

Main partner

Partner

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev