Logga
Hem Artister Veronica Maggio
Veronica Maggio i en matvarubutik

Veronica Maggio

Speldag
Lördag 9/7

Veronica Maggio dök upp på den svenska musikscenen med sin debutsingel ”Dumpa mig” som hon snabbt följde upp med moderna klassiker som ”Jag kommer”, ”Välkommen in” och ”Satan i gatan”.

Biografi

Biografi

Våren 2019 släppte Veronica först singeln ”Kurt Cobain” och sedan ”Tillfälligheter” från det nya och sjätte studioalbumet ”Fiender är tråkigt”. Singlarna blev snabbt favoriter bland hennes fans men fick även stora kommersiella framgångar med över 30 miljoner streams. Innan sommaren hann Veronica även med att gästa den uppmärksammande gruppen HOV1 på deras singel ”Hornstullsstrand” som blev 1:a på Spotify.

I sommaren 2019 var Veronica dessutom ute på en omfattande turné, vilken hon inledde med att ta över Gröna Lund i Stockholm under tre kvällar på rad, något som aldrig tidigare gjorts i modern tid. Under de tre magiska kvällarna kom det hela 51 000 människor vilket är nytt publikrekord för Grönan. Louis Armstrongs spelning 1962 hade det gamla rekordet på 35 000 besökare.
Under samma höst släpptes den andra delen av ”Fiender är tråkigt” tillsammans med en film. Filmen är regisserad av Måns Nyman och skriven av Nyman tillsammans med Veronica. Samtliga tio spår från albumet finns med i filmen som spelades in på Gotland i somras och där Veronica även spelar en av huvudrollerna.

”Fiender är tråkigt” består av 10 låtar som samtliga är skrivna av Veronica tillsammans med Jocke Berg, Simon Hassle och Agrin Rahmani som har varit delaktig under hela albumprocessen.

Media

Media

Meny

Main partner

Partner

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev