Logga
Hem Artister Amanda Bergman
Amanda Bergman

Amanda Bergman

Amanda Bergman växte upp i Dalarna med fyra systrar i en by full av hästar. Musik fanns alltid nära under hennes uppväxt och hon började spela och skriva musik tidigt. Familjens piano blev Amandas första instrument, och snart började hon skriva egna låtar. Den har beskrivs som landets kanske vackraste. Vi pratar om Amanda Bergmans […]

Biografi

Biografi

Amanda Bergman växte upp i Dalarna med fyra systrar i en by full av hästar. Musik fanns alltid nära under hennes uppväxt och hon började spela och skriva musik tidigt. Familjens piano blev Amandas första instrument, och snart började hon skriva egna låtar.

Den har beskrivs som landets kanske vackraste. Vi pratar om Amanda Bergmans röst. Mild och sträv på en och samma gång, varm, ombonad och mänskligare än det mesta du upplevt. Själv berättade hon om denna sin unika tillgång för Café i början av 2020: ”Min syrra brukade tvinga mig att sjunga stämmor vilket gjorde att jag på ett funktionellt plan förstod att jag kunde sjunga. Folk omkring mig hjälpte mig att upptäcka att jag hade en röst som hade någon typ av kvalitet. Många artister har beskrivit hur de stod framför spegeln och sjöng i ett hopprep som barn, det gjorde jag också, men jag behövde alltid gömma mig bakom något. Jag uppträdde för att samla in pengar till en kaninklubb. Det behövde finnas ett syfte för att jag skulle sjunga. Så är det fortfarande.

Till våren släppt äntligen nytt material och som vi längtar

Media

Media

Meny
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev